CloseForm

Blijf op de hoogte! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

13 05 2020

20 Doe-het-zelf tips voor onderhoud aan uw Furora!

#invaroservice&supplies

Het laatste wat u wilt is storing of langdurig onderhoud. Een goed onderhouden machine zal de kans hierop minimaliseren. Wij helpen u hier graag bij door preventief onderhoud te verrichten. Maar wist u dat u ook een groot verschil kunt maken door zelf regelmatig onderhoud te verrichten? Bijvoorbeeld bij ons paradepaartje, de Furora. Onze Technical Service Specialist, Frank Pereboom, deelt in dit artikel al zijn tips en tricks voor doe-het-zelf onderhoud aan uw Furora.

Bosstations

1. Verwijder de blad- en bolresten van de wigwielen. Dit kun je het beste doen met een luchtspuit. Bij onze nieuwste Furora’s wordt deze standaard meegeleverd.
2. Maak de wigwielen zo min mogelijk schoon met water. Als het echt niet anders kan, dan kunt u ze na het reinigen goed droogblazen met lucht.
3. Als de rode snaren zwart beginnen te worden, boen ze af met een vochtige schuurspons. Daarna kunt u ze droog maken met een doek.
4. Maak alle poelies waar rode snaren langs gaan vuilvrij.

Verenkelaar

5. Maak alle poelies en snaren schoon met lucht. Eventueel hardnekkig vuil wegsteken met een schroevendraaier.
6. Check de snaren op spanning. Als je deze horizontaal heen en weer haalt moeten ze een paar centimeter speling hebben. Niet te strak!
7. Detectie fotocellen schoonmaken met droge doek. Dit is erg belangrijk en voorkomt een hoop storingen! In rust zonder tulpen moet de fotocel een groene LED laten zien.
8. Maak bij de oudere modellen de rode snaren aan het einde van de verenkelaar goed schoon.
9. Maak de elektrakast schoon met een stofzuiger. Niet uitblazen met lucht! Reinig ook alle ventilator roosterfilters met de stofzuiger. Dit kan tijdens productie een te hoge temperatuur in de kastvoorkomen.

Camera bij ingang Furora (nul-camera)

10. Maak het beschermplaatje bij de lens van de camera schoon met een droge doek.
11. Reinig de zwarte achtergrondplaat (waar de camera naar kijkt) met een vochtige doek, zodat de camera alleen stelen ziet en geen vuil.
12. Maak de infrarood flitsbuizen schoon met een droge doek. Let op dat de LEDs gericht staan op de stelen!

Röntgenmodule

13. Na het drukken op de noodstop kunt u veilig het röntgenhuis in. Verwijder hier alle tulpen- en bolresten.
14. Optioneel: Maak de glasplaat van de extra kleurencamera schoon.

Hoofdmodule

15. Check regelmatig de centrale smering. Zit er nog genoeg olie in het oliepotje boven op de machine? Dit is zeer belangrijk, het kan een vastloper voorkomen!
16. Check alle dragers op loszittende onderdelen.
17. Reinig de stoffilters van de elektrakasten.

Afvoer bloemenlijn

18. Haal de binders open en blaas ze met lucht schoon (niets smeren!).
19. Check of alle sponssetjes nog in orde zijn.
20. Reinig de 0-snaren over de binders met een vochtige doek.

Dit waren alle 20 tips! Uiteraard hebben we deze tips met zorg voor u op een rijtje gezet. Maar mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens het toepassen van deze tips, valt dit niet onder de garantie. Indien u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met een van onze specialisten.

Blijf op de hoogte! Schrijf u in op onze nieuwsbrief: